Καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας για Σκλαβενίτη

Αποτέλεσμα εικόνας για σκλαβενιτης

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταγγέλλει τη μεγαλοεργοδοσία και τις πολυεθνικές του κλάδου του Εμπορίου που, έχοντας στόχο την αύξηση των κερδών τους, εντατικοποιούν καθημερινά την εργασία χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων μέχρι εξαντλήσεως.

Αξιοποιούν και εισάγουν διάφορες μορφές όπως τις Λευκές Νύχτες, την BlackFriday, δουλειά τις Κυριακές, δουλειά πέραν του ωραρίου εργασίας για ανακαινίσεις καταστημάτων, κατάργηση καθιερωμένων αργιών για το Εμπόριο (2/1, Καθαρά Δευτέρα), ατέλειωτες ώρες απλήρωτων υπερωριών.

Πιο συγκεκριμένα:

1.       Οι εργαζόμενοι στα «PUBLIC» καλούνται την Παρασκευή 25/11, την οποία η εργοδοσία βαφτίζει BlackFriday σύμφωνα με τα αμερικάνικα πρότυπα, να δουλέψουν κάτω από εξαντλητικούς ρυθμούς για να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό που προσβλέπει η εργοδοσία ότι θα «εισβάλει» στα καταστήματα της για να προλάβει να αγοράσει προϊόντα με μεγάλη έκπτωση.

2.       Οι εργαζόμενοι σε μεγάλη πολυεθνική του κλάδου έχουν ενημερωθεί πως θα εργαστούν στις 2/1/17 μέρα που τα καταστήματα είναι κλειστά, όπως επίσης μέσα στο εορταστικό ωράριο θα δουλεύουν από τις 5 π.μ. μέχρι τις 11 μ.μ.!

3.       Οι εργαζόμενοι στο «Σκλαβενίτη» στον Κηφισό ενόψει των εγκαινίων του καταστήματος, καλέστηκαν να δουλέψουν την Κυριακή 20 Νοέμβρη από τα άγρια χαράματα μέχρι αργά το βράδυ. Μάλιστα, οι ίδιοι εργαζόμενοι την ημέρα τον εγκαινίων δούλεψαν πάνω από 12 ώρες. Μπορεί “ο καλός εργοδότης” Σκλαβενίτης να μην ανοίγει τα καταστήματα τις Κυριακές, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που γονατίζει τους εργαζόμενους και τις Κυριακές με κλειστά τα καταστήματα ή διευθετώντας το ωράριό τους ανάλογα με το πώς εξυπηρετείται καλύτερα η κερδοφορία του ή βάζοντάς τους να δουλεύουν υπερωρίες που κάποια στιγμή θα τις πάρουν σε ρεπό!

Απαντάμε στην επίθεση της εργοδοσίας, που θα κλιμακωθεί και άλλο το επόμενο διάστημα, με την οργάνωσή μας στο κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, τους αγώνες μας και τη δράση μας, με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Λέμε όχι στον εργασιακό μεσαίωνα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s